Lägg till händelse (kalender)
Logga in

Logga in

Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig
Föregående månad Föregående dag Nästa dag Nästa månad
Efter år Efter månad Efter vecka Idag Sök Hoppa till specifik månad
FULLT! Välkommen vid nästa tillfälle. LycksCon Rollspelsläger för ungdomar arr Region Nord

OBS! LÄGRET FULLT - anmälningen stängd
Den 31/10-3/11 så kommer vi har LycksCon Rollspel i Equmeniakyrkan Lycksele. Lägret anordnas av Equmenia Nord och i samarbete med Härnösands folkhögskola.

Vad kommer hända?

På LycksCon Rollspel så kommer vi tillbringa den största delen av tiden till att spela bordsrollspel. Vi kommer ha andakter och hjälpas åt med att laga mat. Under helgen kommer det också finnas möjlighet att basta och bada bubbelpool.

Vad är bordsrollspel?

Att spela rollspel är som att läsa en bok eller titta på en film. Du sitter tillsammans med dina kompisar runt ett bord och du har din rollperson framför dig. Rollpersonen är en påhittad hjälte som du spelar i spelet. Du och dina kompisar har också pennor, suddgummin och tärningar med er vid bordet. Ni har med er en spelledare som har läst igenom hela äventyret. Spelledaren för berättelsen framåt. Han eller hon beskriver platser och händelser och vad alla personer i spelet gör, utom era rollpersoner. Rollpersonerna bestämmer ni själva över. Tillsammans upplever ni ett spännande äventyr.

Dungeons & Dragons är ett av de största rollspelen i världen. Här nedan finns en länk som förklara vad D&D är men förklaringen fungerar för att förklara vad rollspel är och hur det kan gå till. https://www.youtube.com/watch?v=2PEt5RdNHNw (klippet är på engelska)

Begränsat antal plaster!

Varje grupp kommer bestå av ca 5 spelare plus en spelledare. På grund av det så kommer platserna vara begränsade så när anmälan släpps så är det först till kvar som gäller. Hur många som kommer kunna anmäla sig beror på hur många spelledare vi har under lägret. I skrivandets stund så finns det 10 deltagarplatser.

Vilka rollspel kommer vi spela?

Detta är inte bestämt utan beror på vilka regler som respektive ledare är inlästa på. Men oberoende av vilket spel man kommer få spela så är upplevelsen ett spännande äventyr där du som spelare styr vart historien för er.

Vad kostar det?

150 kr för medlemmar i Equmenia. 200 kr för övriga.

Vad behöver jag ha med mig?

  • Kläder och personlig utrustning för en helg borta.
  • Badkläder
  • Inneskor/tofflor/Varma strumpor
  • Fickpengar
  • Om du har, ett set med rollspelstärningar, (kommer finnas att låna)
  • Sovsäck och kudde (det finns enkla madrasser att låna)

Behöver jag några förkunskaper?

Nej, du behöver inte veta något om rollspel innan för att vara med på detta läger. Spelledarna kommer att guida alla genom allt som behöver göras och förklara regler efterhand. Du kommer med den du är och precis som din rollspelskaraktär utvecklas under spelet kommer också du som spelare lära dig på vilket sätt du trivs med att spela.

Anmälan?

För att göra allt så rättvist som möjligt kommer vi ha en fast tid när anmälningen för lägret börjar, från att den öppnar är det först till kvarn som gäller.

Den 16 september kl 12:00 öppnar anmälan på: (länk till anmälan). Ingen anmälan inkommen före första anmälningstillfället (16/9 12:00) kommer att räknas.

2019-10-24: Lägret är nu fullt och anmälan stängd.

Kontakt

Oskar Skarin

0739382126

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samarrangemang

Nyårslägret arrangeras i samarbete med Härnösands folkhögskola.