Ge

pengar

Ibland hör vi kommentarer som "Kyrkan är så rik så den behöver inte mina pengar" men det stämmer verkligen inte in på Åskyrkan. Om inte personer i vår församling gav pengar regelbundet skulle vi inte ha råd med en pastor eller att värma upp kyrkan. Stora delar av pengarna samlar vi in genom kollekter på gudstjänster men det går också bra att sätta in pengar på något av våra konton. 

 

Församlingen

De största kostnaderna ligger på församlingen och det bästa sättet att hjälpa oss på är att ge regelbundet. Du kan be din bank om hjälp att föra över en summa som du väljer varje månad. Pengar du lägger i kollekten på gudstjänster går till församlingen om inte annat meddelas.

Använd Bankgiro 5294-6944 eller Swishnummer 1232 765 691. Märk med gåva eller annat ändamål.

 

Equmenia (tidigare SMU)

På Equmenia ligger framförallt kostnader som har med scout att göra: materia, utrustning, läger, mat och fika. Equmenia tar in en liten avgift av sina medlemmar men det finns mycket vi skulle vilja göra med ökade ekonomiska resurser. Pengarna som vi får in för fikaavgift i samband med gudstjänster går till Equmenia Kvarnåsen. Läs mer om våra olika barn- och ungdomsverksamheter under Verksamhet > Barn och ungdom.

Använd bankgiro 5140-8581 eller Swishnummer 1232 266 195. Ange ändamål.

 

Läger- och utbildningsfonden

Våra ideella ledare är otroligt viktiga för att vår verksamhet ska fungera men att skicka ledare på läger och utbildningar kostar pengar. Vi försöker betala åtminstone hälften av ledarnas lägeravgifter men det gör att det inte finns så mycket pengar kvar till att skicka ledarna på utbildningar.

För att ge ett bidrag (en gång eller regelbundet) använd bankgiro 5294-6944 och märk betalningen med Läger- och utbildningsfonden eller LUF.

 

Streetlight

Josefin Lindgren och Erika Landin som kommer från Kvarnåsen har arbetat i Etiopien. Tillsammans grundade de organisationen Streetlight, som nu drivs av en svensk och en etiopisk styrelse och arbetar med fadderverksamhet. Läs mer på http://streetlight.nu/. Streetlights bankgiro 5925-0795.