1thess520

Denna vers som jag valt att skriva om har hängt med mig ganska länge nu i mitt liv och jag återkommer till den väldigt ofta i min vardag. Det bibeltexten säger är att vi ska inte se ner på det budskap som kommer. Du behöver pröva alla budskap du ser och hör. Ta vara på det som är bra och det som inte är bra det ska du undvika. Jag tillämpar detta i min vardag med ungefär allt jag ser och hör.

Det som gör detta bibelord så speciellt nu är att jag läser teologi, läran om kristendomen. Där det presenteras ur alla möjliga vinklar hur tron på Jesus har kommit till och vilka som har format att vi tror som vi tror idag. Jag läser om filosofer som funderar på livet ur alla slags olika vinklar, jag läser om teologer som funderar på vem Jesus var, jag läser om de som funderade på hur kyrkan ska byggas upp och så vidare.

Här är det extra viktigt för mig att vara vaken och förstå vad det är som läggs fram och hur personer i historien har tänkt om den kristna tron. Det är ju så att vissa personer har tänkt väldigt konstigt om den kristna tron samtidigt som de kan ha tänkt väldigt bra om den kristna tron. Andra har bara tänkt konstigt.

I alla dessa tillfällen så måste jag gå till Guds ord och se vad av det jag har hört idag och förstått. Vad är bra och vad är det jag kan behålla i mitt liv samtidigt som jag ska vara vaken att vad är det som inte är bra som jag inte ska behålla i mitt liv. Detta gäller inte bara när du läser teologi utan detta gäller alla situationer i ditt liv och även i mitt liv. När du är på facebook, instagram osv då behöver du se vad av alla dessa budskap du ska ta till dig i livet och vilka behöver du rensa bort. När du pratar med personer som du möter i vardagen eller livet, vad är det de säger som är bra och vad är det som inte är bra. Du behöver kunna rensa i samtalen så att du ser vad som du kan behålla (goda) och vad som du kan undvika (dåliga).

Vi behöver vara vakna och slå på våra sinnen med syn, hörsel och mun. Så att vi kan se och höra vad som är dåligt eller gott. Utifrån det så kommer munnen in där vi kan uppmuntra på ett kärleksfullt sätt eller tillrättavisa på ett kärleksfullt sätt som gör att personen känner att den är älskad.

Moa Nilsson Forsén