Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er. Låt alla människor se hur fördragsamma ni är. Herren är nära. Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar. Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Kristus Jesus. Fil 4:4-7


fil447Det här stycket har varit en favorit i många år; ett av de få ställen som jag vet var det står och vad det står. Stycket innehåller så många varma goda löften som talar rakt till mitt hjärta. Som en människa med stor talang för att oroa mig för stort och smått, ser jag med tacksamhet på orden ”gör er inga bekymmer…” och löftena som följer därefter! Jag tror inte att vår gode Gud och Fader vill att vi ska tillverka bekymmer. Det är inte Hans vilja att vi ska gå runt och oroa oss för allt vi kan tänka oss, dag och natt. Lösningen på oro och bekymmer beskrivs i tre steg:

  1. Be och tacka Gud
  2. Berätta allt du har på ditt hjärta. Gud vet det redan, men det händer något med oss när vi aktivt berättar för Gud, och lämnar det i Hans händer. Gud vill dessutom att vi pratar med Honom, precis som jag tycker om när mina barn pratar med mig och berättar vad de har på hjärtat; det är en högtidsstund för en förälder!
  3. Då, när du tackat, bett och lämnat över ansvaret till Den som kan göra något åt sakerna… Då ska Guds frid, genom Jesus, ge våra hjärtan och tankar skydd. Guds frid är dessutom värd mer än allt vi tänker, så bytet av oro mot frid är något vi tjänar oerhört mycket på!

Många gånger har jag lämnat mina bördor och bekymmer, tacksam för friden och lugnet i själen, för att sedan förvånad och förundrad se att Gud även gör något åt det jag bett om! Vilken bonus, tänker jag! För mig kändes det stort nog att få frid och slippa oroa mig. Tack för att du läst mina rader. Jag önskar dig det bästa jag vet: Guds frid!

Gunilla Landin